Ingrediente:
- 8 caise proapete
- coaja rasa de la o lamaie
- 3 linguri unt nesarat
- 2 linguri zahar
- 4 linguri miere
- ¼ lingurita scortisoara
- 1 cutie inghetata de vanilie
Cum se prepara:
Spala caisele apoi usuca-le bine cu ajutorul unui prosop de bucatarie din hartie.
Intr-o tigaie nonaderenta topeste untul si zaharul impreuna. Stinge focul si adauga caisele prin glazura obtinuta astfel incat sa fie “invelite" complet.
Pe gratarul incins adauga caisele si frige-le timp de 6 minute, intorcandu-l adesea de pe-o parte pe alta.
Cand sunt gata aseaza-le frumos pe un platou si presara peste ele coaja de lamaie si scortisoara. Adauga apoi mierea.
Cum se servesc:
Peste fiecare caisa pune o cupa sau o lingura de inghetata. Poti garnisi totul cu fistic, midgale, caju sau nuci pecan, dupa preferinta.
Sursa foto: whitsamusebouche.com