Deserturi

#dovleac #retete #deserturi # caramele #caramele sarate #caramele dovleac

Caramele sarate de dovleac

Caramelele sarate de dovleac sunt ideale pentru momentele cand ai pofta de ceva dulce. Se prepara usor si sunt foarte gustoase si aromate.

Ingrediente pentru caramelele sarate de dovleac


70 grame seminte de dovleac
300 grame smantana
100 grame piure de dovleac
2 grame scortisoara
2 grame cuisoare
400 grame zahar alb
200 ml sirop de artar
50 ml apa
40 grame unt
10 ml suc de lamaie
4 grame sare de mare.

Cum se prepara caramelele sarate de dovleac

Intr-o tigaie prajeste semintele de dovleac. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si unge cu hartie de copt. Adauga semintele pe toata suprafata tavii.

Intr-o cratita, amesteca smantana, piureul de dovleac si condimentele. Lasa pe foc pana cand se incalzeste. In alta cratita, amesteca zaharul, siropul de artar si apa. Lasa pe foc pana cand zaharul se dizolva total, apoi lasa sa fiarba timp de 20 de minute.

Adauga apoi amestecul de smantana si dovleac si lasa sa fiarba timp de 30 de minute. In ultimele 10 minute, amesteca continuu.

Adauga apoi untul si sucul de lamaie si amesteca bine. Toarna amestecul in tava, lasa sa se raceasca 30 de minute, dupa care presari sarea de mare. Lasa apoi sa se raceasca timp de 2 - 3 ore.

Cum se servesc caramelele sarate de dovleac

Caramelele sarate de dovleac se servesc ca atare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului