Deserturi

#briose cu vanilie # retete briose #deserturi #vanilie #briose

Cea mai buna reteta de briose cu vanilie! Invata cum sa o prepari

Briosele sunt un deliciu alaturi de cafea la micul dejun, sau alaturi de o cana de lapte, ca gustare intre mese. Sunt usor de preparat si sunt pe gustul intregii familii. Daca briosele tale preferata au gust de vanilie, atunci invata cum sa le prepari pe cele mai bune.

Ingrediente pentru briosele cu vanilie

Pentru briose

  • 115g unt
  • 130g zahar
  • 3 oua
  • 1 pastaie vanilie
  • coaja rasa de portocala si lamaie
  • 210g faina
  • 1 lingurita si jumatate praf copt cu sofran
  • un praf de sare
  • 60 ml lapte
  • 1 lingura zeama de portocala

Pentru glazura

  • 170g unt
  • 320g zahar pudra
  • 2 linguri mascarpone
  • 2 lingurite extract de vanilie

Cum se prepara briosele cu vanilie

Preincalzeste cuptorul la 180oC si unge formele de silicon cu unt sau tapeteaza-le cu hartie speciala pentru briose.

Intr-un castron pentru mixer adauga untul la temperatura camerei si zaharul si mixeaza totul foarte bine pana obtii o spuma. Adauga apoi ouale, pe rand, mixand la viteza maxima pana otii o compozitie omogena.

Cu ajutorul unei spatule, incorporeaza semintele de la pastaia de vanilie, coaja rasa de portocala si/sau lamaie si amesteca usor.

Intr-un alt castron adauga faina, praful de copt si sarea si amesteca totul foarte bine. Incorporeaza mixul de faina peste cel de unt si oua, folosind miscari lente, circulare, de sus in jos, pana la completa omogenizare.

Adauga apoi laptele si continua sa amesteci cu grija. La final adauga zeama de portocala.

Umple formele de briose in proportie de 2/3 cu compozitia obtinuta si coace-le in cuptorul incins timp de 15 minute, sau pana devin aurii la suprafata.

Scoate-le apoi din cuptor si lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei.

Taie untul cubulete si adauga-l intr-un castron. Mixeaza-l bine pana devine cremos si ajunge la temperatura camerei. Adauga jumatate din cantitatea de zahar si mixeaza la viteza mica pana obtii o compozitie omogena. Incorporeaza apoi vanilia si crema mascarpone si continua sa adaugi restul de zahar. Mixeaza totul al viteza maxima pana obtii o crema tare.

Cu ajutorul unui sprit, orneaza briosele cu crema obtinuta.

Sursa foto: thewannabechef.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului