Deserturi

#inghetata de capsune #retete inghetata #capsune #retete capsune #inghetata

Cea mai buna reteta de inghetata de capsune! Perfecta pentru a te racori in plina vara

Inghetata de capsune, preparata acasa, este un adevarat rasfat in zilele toride de vara. Este racoritoare, dar cremoasa si foarte aromata in acelasi timp. In plus, este usor de preparat, fiind o reteta accesibila oricui.

Ingrediente pentru inghetata de capsune

  • 500 ml lapte
  • 500 ml frisca naturala
  • 8 galbenusuri
  • 400 g zahar
  • 400 g capsune
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • un praf de sare

Cum se prepara inghetata de capsune

Spala bine capsunele si indeparteaza-le codita. Lasa-le la scurs pana prepari restul compozitiei.

Intr-un vas termorezistent adauga galbenusurile, sarea, zaharul si vanilia si mixeaza bine pana obtii o compozitie omogena. Incorporeaza apoi laptele.

Pune apoi vasul la fiert, la baine marine si amesteca in continuu, pana cand compozitia incepe sa se ingroase. Cand este gata, lasa crema la racit, amestecand din cand in cand pentru a nu se forma o pojghita la suprafata.

Cat timp se raceste crema, toaca capsunele cat de marunt poti, cu ajutorul cutitului.

Dupa ce ai taiat capsunele, bate frisca bine si incorporeaza-o in crema. La final adauga si capsunele si amesteca usor, pentru a nu strivi capsunele.

Adauga inghetata in forme speciale sau in casolete si las-o la congelator peste noapte.

Cum se serveste inghetata de capsune

Serveste inghetata de capsune alaturi de fructe proaspete!

Sursa foto: worldwithtj.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete