Ingrediente pentru inghetata de capsune
- 500 ml lapte
- 500 ml frisca naturala
- 8 galbenusuri
- 400 g zahar
- 400 g capsune
- semintele de la o pastaie de vanilie
- un praf de sare
Cum se prepara inghetata de capsune
Spala bine capsunele si indeparteaza-le codita. Lasa-le la scurs pana prepari restul compozitiei.
Intr-un vas termorezistent adauga galbenusurile, sarea, zaharul si vanilia si mixeaza bine pana obtii o compozitie omogena. Incorporeaza apoi laptele.
Pune apoi vasul la fiert, la baine marine si amesteca in continuu, pana cand compozitia incepe sa se ingroase. Cand este gata, lasa crema la racit, amestecand din cand in cand pentru a nu se forma o pojghita la suprafata.
Cat timp se raceste crema, toaca capsunele cat de marunt poti, cu ajutorul cutitului.
Dupa ce ai taiat capsunele, bate frisca bine si incorporeaza-o in crema. La final adauga si capsunele si amesteca usor, pentru a nu strivi capsunele.
Adauga inghetata in forme speciale sau in casolete si las-o la congelator peste noapte.
Cum se serveste inghetata de capsune
Serveste inghetata de capsune alaturi de fructe proaspete!
Sursa foto: worldwithtj.wordpress.com