Deserturi

#deserturi toamna #deserturi #toamna

Cele mai bune deserturi pentru toamna

Toamna se aduna roadele, motiv pentru care in acest anotimp gasesti tot ce ai nevoie pentru a gati deserturi sanatoase, inainte sa pui fructele in compot sau sa le transformi in gemuri si dulceturi. In sezonul rece, cu totii avem nevoie sa incepem o noua dieta, mai bogata in nutrienti si vitamine, ca sa nu ne prinda iarna pe picior gresit. In timp ce ursul se pregateste de hibernare si isi aduna resurse, iata cateva idei de deserturi pe care le poti incerca toamna asta:

 

Tarte si placinte cu fructe

Prune, afine, mere, pere si multe alte fructe de care trebuie sa profiți inainte sa dispara pot fi pregatite usor pentru tarte gustoase. Pentru tartele sau placintele americane, ai nevoie doar de faina, oua, unt, iaurt, zahar, fructe si cateva condimente precum scortisoara si nucsoara. Iti va fi de folos si aparatura pentru bucatarie care sa te ajute sa-ti faci treaba mai repede, in special cand prepari aluatul. In cultura americana exista asa numita “comfort food” specifica pentru sezonul rece sau pentru zilele in care lucrurile nu merg perfect si apar stari de tristete sau stres. Deserturile pe care le poti pregati toamna si iarna si care iti umplu casa de caldura si mirosuri imbietoare intra automat in categoria acestor mancaruri datatoare de stare de bine.

Placinte cu dovleac

Dovleacul este starul legumelor pe timpul toamnei si nu se foloseste doar in noaptea de Halloween. Placintele cu dovleac sunt usor de facut si necesita minimul de ingrediente, pentru ca foile de placinta pot fi cumparate congelate, din magazin. Dovleacul trebuie dat prin razatoare si se amesteca cu zahar si unt, dupa care se caleste intr-o tigaie. Compozitia trebuie lasata la racit, iar mai apoi intinsa pe foile de placinta. Cel mai simplu este sa faci rulouri din foile de placinta si compozitia cu dovleac. Acestea se pun la cuptor in jur de 30 de minute, la o temperatura de 180 de grade. Simplu si gustos!

Strudel cu mere

Nimic nu se compara cu strudelul cu mere facut in casa. Fie ca te ocupi de la zero de foile de placinta, fie le cumperi direct din magazin, un strudel facut cu drag si rabdare va fi preferatul tuturor. Merele se gasesc pe tot parcursul anului, dar cele proaspete de toamna, de la piata sau de la bunici si parinti le detroneaza pe cele de import care se gasesc iarna in supermarket. Pentru compozitia strudelului cu mar poti alege o combinatie clasica de mar cu scortisoara, sau sa adaugi si alte elemente surpriza precum nuca. Marul se amesteca si cu zahar, dar daca preferi o varianta mai naturala si ai mere dulci la indemana, poti ocoli acest ingredient. Compozitia se ruleaza in foile de placinta, iar pentru un aspect mai placut si o rumenire rapida, rulourile se pot unge cu unt topit. Pentru coacere se procedeaza la fel ca in cazul placintei cu dovleac si le poti lasa mai mult sau mai putin, in functie de puterea cuptorului.

Profita de bogatia pe care ti-o ofera natura de la inceputul toamnei si fa-ti rezerve serioase pentru iarna, atat la capitolul pofte, cat si la capitolul preparatelor care se pot conserva. De exemplu, dovleacul folosit pentru placinta poate fi congelat dupa ce l-ai dat prin razatoare, pentru alte preparate sau deserturi. Alege alternative sanatoase care nu iti ocupa prea mult timp si iti vei face intreaga familie fericita.

Sursa foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului