Deserturi

#afine #retete #prajituri #chec #deserturi #lapte batut #chec cu afine

Chec cu afine si lapte batut

Checul cu afine si lapte batut este usor de preparat, gustos si aromat. Se serveste cald sau rece, cu diverse gemuri si sosuri dulci.

Ingrediente pentru checul cu afine si lapte batut


Pentru glazura:

130 grame zahr brun
60 grame faina
40 grame unt.

Pentru chec:

300 grame faina
5 grame praf de copt
3 grame bicarbonat de sodiu
sare
250 grame zahar
100 grame unt
2 oua
5 ml extract de vanilie
250 ml lapte batut
450 grame afine.

Cum se prepara checul cu afine si lapte batut

Incinge cuptorul la 200 de grade. Une o tava cu unt si tapeteaza cu faina. Pentru glazura, intr-un bol amesteca zaharul brun cu faina si untul. Da glazura la frigider pana prepari checul.

Intr-un bol amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. In alt bol amesteca zaharul si untul. Adauga ouale si vanilia si amesteca bine. Toarna peste faina si amesteca.

Adauga apoi treptat si laptele batut si jumatate din cantitatea de afine. Amesteca bine, toarna compozitia in tava si presara pe deasupra restul de afine si glazura de la frigider.

Da la cuptor pentru 40 de minute. Lasa apoi sa se raceasca 10 minute.

Cum se serveste checul cu afine si lapte batut

Checul cu afine si lapte batut se serveste ca atare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete