Checul de lamaie este un desert racoritor, dulce - acrisor, cu o aroma speciala. Este ideal pentru ceaiul de dimineata, alaturi de putina dulceata .
Ingrediente pentru checul cu lamaie
- 225 grame unt
- 225 grame zahar
- 4 oua
- coaja rasa de la o lamaie
- 225 grame faina.
Pentru glazura :
- sucul de la 2 lamai
- 85 grame zahar.
Cum se prepara checul cu lamaie
Intr-un bol amesteca untul cu zaharul pana obtii o pasta cremoasa. Adauga ouale, cate unul pe rand, si amesteca bine.
Adauga apoi coaja de lamaie si amesteca bine pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt .
Da tava la cuptor pentru 50 de minute. Intre timp amesteca sucul de lamaie cu zaharul. Cand checul este gata, scoate-l din cuptor si inteapa-l cu o furculita. Cat este inca cald, toarna pe deasupra siropul cu lamaie si zahar.
Lasa apoi checul sa se raceasca complet inainte de a servi.
Cum se serveste checul cu lamaie
Checul cu lamaie se serveste ca atare.