In cazul in care preferi checul in locul cozonacului, sau poate doar iti este mai comod sa prepari un chec rapid, iata o reteta la indemana.
De ce ingrediente ai nevoie:
- 500 - 600 gr faina
- 400 gr zahar
- 100 g unt
- 1 pahar lapte
- 4 oua
- 2 pahare nuci pisate
- 1 lingurita bicarbonat
-
1 plic de zahar vanilat .
Cum se prepara:
Untul se freaca cu zaharul, se adauga galbenusurile si se amesteca continuu. Se adauga apoi laptele, bicarbonatul, faina, nucile pisate, zaharul vanilat. Albusurile se bat spuma si se adauga peste amestecul de mai devreme.
Aceasta compozitie se amesteca bine si se toarna intr-o tava unsa, in prealabil, cu unt. Se baga in cuptor si se coace la foc potrivit, timp de 30 de minute.
Cum se serveste:
Checul se serveste numai dupa ce se raceste.