Checul de ciocolata si migdale este un desert dulce, usor, care va cuceri pe toata lumea. Pregateste -l pentru familia ta sau pentru a-ti rasfata musafirii cu ceva bun.
Ingrediente pentru chec de ciocolata cu migdale
- 175 gr unt
- 175 gr zahar pudra
- 3 oua
- 140 gr faina
- 85 gr migdale
- 1/2 lingurita praf de copt
- 100 ml lapte
- 4 linguri cacao
-
50 gr fulgi de ciocolata.
Cum se prepara checul de ciocolata
Incalzeste cuptorul la 140 grade Celsius. Pregateste o tava de chec, ungand-o bine cu ulei si apoi tapetand cu faina.
Pune untul si zaharul intr-un castron inalt si amesteca-le cu mixerul pana cand obtii o compozitie pufoasa. Adauga ouale, faina, migdalele, praful de copt, laptele si praful de cacao. Amesteca din nou. Adauga fulgii de ciocolata. Toarna compozitia in tava pentru chec si da-o apoi la cuptor, pentru 40 de minute.
Cum se serveste checul de ciocolata
Se serveste dupa ce a ajuns la temperatura camerei.