Deserturi

#scortisoara #nuci #ciocolata #dovleac #desert #chec #unt

Chec de dovleac

Checul de dovleac este un desert usor si aromat, potrivit pentru serile racoroase de toamna. Se prepara repede si il poti servi atat simplu, cat si cu glazura de ciocolata sau dulceata .
 

Ingrediente pentru checul de dovleac
 

  • 4 oua
  • 400 grame zahar
  • 300 grame dovleac
  • 200 grame unt
  • 450 grame faina
  • 20 grame bicarbonat de sodiu
  • 20 grame scortisoara
  • 10 grame nucsoara
  • sare
  • 5 grame ghimbir pudra
  • 300 grame ciocolata
  • 300 grame nuci.
     

Cum se prepara checul de dovleac
 

Intr-un bol amesteca ouale cu zaharul, dovleacul si untul. In alt bol amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu, nucsoara, scortisoara, sarea si ghimbirul.

Adauga compozitia cu oua si amesteca bine. Incorporeaza apoi si ciocolata tocata si nucile.

Toarna amestecul intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt . Da tava la cuptor pentru o ora.
 

Cum se serveste checul de dovleac
 

Checul de dovleac se serveste ca atare. Il poti servi si cu glazura de ciocolata sau dulceata de gutui.
 

Autor: Mihaela Rotaru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului