Deserturi

#desert #chec #retete cu morcovi #retete usoare

Chec umed de morcovi

Checul umed de morcovi este un desert delicat, ideal pentru cafeaua de la micul dejun. Se poate servi atat cald, cat si rece cu diverse gemuri si dulceturi.


Ingrediente pentru checul umed de morcovi


175 grame zahar brun

175 ml ulei

3 oua batute

3 morcovi rasi

100 grame stafide

coaja rasa si sucul de la o portocala

175 grame faina

5 grame bicarbonat de sodiu

5 grame scortisoara

2 grame nucsoara

175 grame zahar pudra.


Cum se prepara checul umed de morcovi


Incinge cuptorul la 180 de grade. Unge cu ulei si tapeteaza cu hartie de copt o tava patrata. Intr-un bol amesteca zaharul cu uleiul si ouale. Amesteca bine. Incorporeaza apoi morcovul ras, stafidele si coaja de portocala.

In alt bol amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu si condimentele. Incorporeaza si amestecul cu morcovi si omogenizeaza, pana obtii o compozitie cremoasa.

Toarna compozitia in tava si da la cuptor pentru 50 de minute. Lasa apoi sa se raceasca timp de 10 minute inainte de a felia.

Pentru glazura, amesteca sucul de portocala cu zahar pudra. Toarna apoi peste chec.


Cum se serveste checul umed de morcovi


Checul umed de morcovi se serveste ca atare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului