Checul umed de morcovi este un desert delicat, ideal pentru cafeaua de la micul dejun. Se poate servi atat cald, cat si rece cu diverse gemuri si dulceturi.
Ingrediente pentru checul umed de morcovi
175 grame zahar brun
175 ml ulei
3 oua batute
3 morcovi rasi
100 grame stafide
coaja rasa si sucul de la o portocala
175 grame faina
5 grame bicarbonat de sodiu
5 grame scortisoara
2 grame nucsoara
175 grame zahar pudra.
Cum se prepara checul umed de morcovi
Incinge cuptorul la 180 de grade. Unge cu ulei si tapeteaza cu hartie de copt o tava patrata. Intr-un bol amesteca zaharul cu uleiul si ouale. Amesteca bine. Incorporeaza apoi morcovul ras, stafidele si coaja de portocala.
In alt bol amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu si condimentele. Incorporeaza si amestecul cu morcovi si omogenizeaza, pana obtii o compozitie cremoasa.
Toarna compozitia in tava si da la cuptor pentru 50 de minute. Lasa apoi sa se raceasca timp de 10 minute inainte de a felia.
Pentru glazura, amesteca sucul de portocala cu zahar pudra. Toarna apoi peste chec.
Cum se serveste checul umed de morcovi
Checul umed de morcovi se serveste ca atare.