Cheesecake-ul cu banane si sos caramel este o prajitura racoroasa, potrivita pentru zilele de vara.
Ingrediente pentru cheesecake cu banane si sos caramel
Blat
200 g biscuiti
70 g unt
Umplutura
400 g crema de branza
150 g zahar
1 lingurita esenta
200 ml frisca lichida
2 oua
2 banane
Sos
5 linguri zahar brun
50 g unt
200 ml frisca nebatuta
1 varf cutit sare
Cum se prepara cheesecake cu banane si sos caramel
Zdrobeste biscuitii, amesteca-i cu untul, apoi aseaza-i pe fundul unei tavi si preseaza bine.
Pune tava la copt, circa 10 minute, la 180 de grade.
Intre timp, amesteca ingredientele pentru umplutura, dupa ce ai transformat bananele in piure.
Toarna umplutura peste crusta de biscuiti si da prajitura la copt, inca 30 de minute, la 200 de grade.
Pentru sosul caramel trebuie sa pui untul la topit, adaugi zaharul si il lasi sa fiarba, apoi completezi cu frica lichida si incepi sa amesteci repede cu un tel.
Dupa doua minute, sosul incepe sa se ingroase si trebuie luat de pe foc si pus intr-un vas cu apa rece, ca sa se opreasca fierberea. Adauga sare si amesteca.
Toarna sosul caramel peste cheesecake, dar numai dupa ce sosul s-a racit.
Cum se serveste cheesecake cu banane si sos caramel
Serveste cheesecake-ul rece, de la frigider.
Sursa foto: cookingwithmichele.com
#cheesecake #retete #caramel #deserturi #cheesecake banane
Cheesecake cu banane si sos caramel
Cheesecake cu banane si sos caramel Cheesecake-ul cu banane si sos caramel este o prajitura racoroasa, potrivita pentru zilele de vara.- 2012-07-13 2012-07-13
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Sase jocuri educative de interior pentru iarna
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz