ciocolata de casa este una dintre delicatesele care ne aduc aminte de copilarie , atunci cand mama ne imbia cu ciocolata facuta de ea acasa, care avea un anume gust. Exista multe retete de ciocolata de casa, proprie fiecarei mame care o gatea. Culinar Acasa.ro iti propune o reteta care iti va aminti cu siguranat de copilarie.
Ingrediente pentru ciocolata de casa:
-
400 de grame de zahar
-
200 de ml de apa
-
50 de grame de cacao
-
1 pachet de unt
-
500 de grame de lapte praf
-
1 pliculet de zahar vanilat si 2-3 picaturi de esenta de rom.
Cum se prepara ciocolata de casa:
-
Intr-o cratita amesteca apa si zaharul.
-
Pune amestecul la fiert pentru 8-10 minute.
-
Ia vasul de pe foc si adauga untul, amestecand usor.
-
Adauga apoi praful de cacao si incorporeaza-l in amestec.
-
Pune si zaharul si esenta de rom.
-
Adauga laptele praf si amesteca bine.
-
Toarna compozitia intr-o tava pe care o dai imediat la frigider. Lasa compozitia la rece pana cand s-a intarit bine si poate fi taiata usor.
Cum se serveste ciocolata de casa:
-
Se serveste rece, taiata in bucati mari.
- Pentru un plus de gust, in functie de preferinta , in compozitie sau deasupra ei poti adauga si alune, migdale, nuci etc..
Pofta buna!