Ce iti trebuie:
- 30 g unt topit
- 140 g faina
- 2 linguri zahar
- 2 plicuri praf de copt
- 250 ml lapte
- un ou mare
- un varf de sare
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Intr-un castron mixeaza faina, zaharul, sarea si praful de copt. Intr-un alt vas amesteca untul topit cu laptele si oul. Dupa ce adaugi oul, apoi, bate putin cu telul compozitia pentru a se omogeniza bine. Toarna ingredientele uscate peste cele lichide si amesteca-le putin sa se omogenizeze. Incinge bine tigaia pentru clatite si unge-o cu putin ulei. Pentru o clatita toarna un polonic mic de compozitie fara a intinde aluatul pe toata suprafata tigaii ca la clatitele clasice. Prajeste clatita pana cand suprafata ei incepe sa faca bule. Intoarce-o apoi cu atentie cu o spatula subtire, las-o si pe aceasta parte pana cand se rumeneste. Ambele parti trebuie sa fie putin rumenite. Pastreaza clatitele intr-un vas acoperit cu folie de aluminiu pana termini compozitia pentru a se mentine calde. Serveste-le calde, cu topping-urile preferate.