Vrei sa prepari un aperitiv sanatos si satios, atunci incearca clatitele de quinoa cu masline si fenicul. Quinoa este foarte hranitoare, bogata in proteine si aminoacizi esentiali, dar si in vitaminele B1 si B2.
Ingrediente pentru clatitele de quinoa cu masline si fenicul:
- 250 g quinoa
- 1 bulb de fenicul
- 120 g masline verzi
- 1 ou
- 30 g faina
- 5 linguri de ulei de masline
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- sare si piper
Cum se prepara clatitele de quinoa cu masline si fenicul:
Spala bine bulbul de fenicul, apoi taie-l cubulete. Pune boabele de quinoa intr-o sita si spala-le bine, apoi pune-le la fiert impreuna cu feniculul aproximativ 25 de minute.
Taie maslinele in bucati micute, toaca marunt mararul si patrunjelul, pune-le peste quinoa si amesteca-le bine.
Adauga faina, oul, sarea si piperul, dupa gust, si toarna care o lingura din compozitie intr-o tigaie cu ulei si prajeste clatitele pe ambele parti, pana cand capata o nuanta aurie.
Cum se servesc clatitele de quinoa cu masline si fenicul:
Clatitele cu quinoa se servesc calde, presarate cu marar si cu lamaie.
Sursa foto: eatthelove.com