Deserturi

# clatite dieteticce #andreea marin #clatite

Clatite dietetice. Reteta pe care Andreea Marin o prepara des

Clatitele sunt preferatele tuturor romanilor. Acest desert atat de savuos si de indragit nu trebuie sa fie insa unul caloric. Putem prepara caltite dietetice la fel de savuroase si ne putem bucura de ele si in momentul in care dorim sa ne mentinem silueta sau chiar sa slabim.

 

Andreea Marin este o fana declarata a clatitelor. Tocmai de aceea, pentru a se bucura in continuare de desertul preferat a apelat la transformarea retetei clasice intr-o reteta dietetica, fara faina si fara zahar.  

"Daca vrei cu adevarat, se poate! Foarte gustoase clatitele dietetice, fara faina traditionala, fara zahar!

Iata reteta:

✔️6 oua
✔️un praf de sare
✔️2 linguri de ulei de cocos
✔️3/4 de cana de marime medie (cam cat o ceasca mare) de lapte de cocos
✔️o jumatate de cana de faina de cocos
✔️o lingurita praf de copt
✔️unt sau ulei de cocos pentru prajit in tigaie.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile si sarea se bat bine cu mixerul pana cand spuma devine batoasa. Galbenusurile se bat cu celelalte ingrediente. Se toarna albusul batut in mijlocul acelei compozitii si se amesteca usor dinspre exterior spre interior cu o spatula, si nu altfel, ca sa iasa cum trebuie. Apoi se fac clatitele in tigaie ca si cele normale. Doar ca acestea sunt mai parfumate, tare gustoase si dietetice, fara carbohidratii din faina alba si fara zahar. La final, alegeti un gem dietetic pe placul vostru.", a scris vedeta pe retelele de socializare.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului