Ingrediente clatite olandeze clasice
- 10 g de drojdie;
- 1 lingura de lapte;
- 100 g faina de hrisca;
- 100 g de faina simpla, alba;
- 2 oua;
- 1 lingurita zahar;
- 1/2 lingurita sare;
- 250 ml lapte caldut;
- 1 lingura de unt
Cum se prepara clatitele olandeze clasice
Dizolva drojdia in lapte intr-un vas de mic. Intr-un alt vas, amesteca ambele tipuri de faina, ouale, zaharul, sarea si jumatate din laptele cu drojdie. Dupa ce compozitia se uniformizeaza, adauga si restul de lapte. Continua sa amesteci, apoi acopera vasul cu o folie de plastic si pune-l deoparte 1 ora.
Topeste untul intr-o tigaie si, cand este incins, adauga compozitia pentru a forma mini clatite. Intoarce clatitele atunci cand sunt gata.
Cum se servesc clatitele olandeze clasice
Clatitele olandeze clasice se pot servi cu gem, ciocolata sau zahar pudra.
Sursa foto: city-data.com