Deserturi

#lapte #smantana #vanilie #faina #gem #lamaie

Cornulete cu gem

Cornuletele cu gem sunt dulciuri traditionale romanesti, care nu lipsesc de pe masa de sarbatori . Le poti prepara insa si atunci cand ai pofta de ceva dulce. Cornuletele pot fi umplute cu orice tip de gem, de preferat este insa sa folosesti un gem mai tare, care sa nu curga. Pudreaza-le cu zahar si vei avea parte de cateva momente dulci.
 

Ingrediente pentru cornulete cu gem
 

  • 500 grame faina
  • 200 grame unt
  • 50 grame zahar
  • 50 ml lapte
  • 20 grame smantana
  • 1 ou
  • 10 grame drojdie
  • coaja rasa de lamaie
  • 5 ml esenta de vanilie
  • gem
  • zahar pudra pentru ornat.

 

Cum se prepara cornuletele cu gem
 

Intr-un bol amesteca faina cu drojdia . Adauga untul, smantana, zaharul, vanilia, coaja de lamaie si oul. Amesteca totul bine.

Adauga apoi treptat si laptele. Amesteca totul bine pana obtii un aluat omogen, care sa nu se lipeasca. Lasa apoi aluatul la dospit timp de o ora.

Intinde apoi bine aluatul si taie-l in triunghiuri mici. Pe fiecare triunghi aseaza cate o lingura de gem. Ruleaza apoi cornuletele.

Aseaza cornuletele pe o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Da tava la cuptor timp de 30 de minute.
 

Cum se servesc cornuletele cu gem
 

Cornuletele cu gem se servesc pudrate cu zahar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului