Cornuletele cu gem sunt dulciuri traditionale romanesti, care nu lipsesc de pe masa de sarbatori . Le poti prepara insa si atunci cand ai pofta de ceva dulce. Cornuletele pot fi umplute cu orice tip de gem, de preferat este insa sa folosesti un gem mai tare, care sa nu curga. Pudreaza-le cu zahar si vei avea parte de cateva momente dulci.
Ingrediente pentru cornulete cu gem
- 500 grame faina
- 200 grame unt
- 50 grame zahar
- 50 ml lapte
- 20 grame smantana
- 1 ou
- 10 grame drojdie
- coaja rasa de lamaie
- 5 ml esenta de vanilie
- gem
- zahar pudra pentru ornat.
Cum se prepara cornuletele cu gem
Intr-un bol amesteca faina cu drojdia . Adauga untul, smantana, zaharul, vanilia, coaja de lamaie si oul. Amesteca totul bine.
Adauga apoi treptat si laptele. Amesteca totul bine pana obtii un aluat omogen, care sa nu se lipeasca. Lasa apoi aluatul la dospit timp de o ora.
Intinde apoi bine aluatul si taie-l in triunghiuri mici. Pe fiecare triunghi aseaza cate o lingura de gem. Ruleaza apoi cornuletele.
Aseaza cornuletele pe o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Da tava la cuptor timp de 30 de minute.
Cum se servesc cornuletele cu gem
Cornuletele cu gem se servesc pudrate cu zahar.