Ingrediente pentru cornulete cu migdale invelite in ciocolata
- 280 g de martipan, maruntit in bucati de 2-3 cm;
- 110 g migdale, fin macinate;
- 2 linguri zahar granulat;
- 1 albus de ou, mare;
- 1 lingurita si jumatate extract natural de migdale;
- 200 g de migdale feliate;
- 110 g ciocolata amaruie, taiata fin.
Cum se prepara cornuletele cu migdale invelite in ciocolata
Preincalzeste cuptorul la 190 de grade si tapeteaza o tava unsa cu hartie de copt si unt. Intr-un bol, amesteca bine martipanul, migdalele macinate si zaharul. Dupa ce compozitia devine mai tare, adauga oul si extractul de migdale.
Dupa ce ai zdorbit migdalele feliate intr-o farfurie mai adanca, separa aluatul in 12 parti egale. Apoi, la mijlocul fiecareia presara migdale si ruleaza-le in forma de cornulete. Da tava la cuptor timp de 15 minute.
Separat, topeste ciocolata si scufunda apoi capetele cornuletelor in ea.
Cum se servesc cornuletele cu migdale invelite in ciocolata
Serveste cornuletele cu migdale invelite in ciocolata la temperatura camerei, alaturi de un pahar cu lapte.
Sursa foto: seriouseats.com