Cornuletele cu nuca sunt ideale pentru momentele cand ai pofta de ceva bun. Se prepara repede si au un gust foarte bun. Aluatul poate fi preparat in avans, chiar si cu cateva zile inainte de a da cornuletele la cuptor.
Ingrediente pentru cornuletele cu nuca
- 500 grame faina
- 200 grame unt
- 50 grame zahar
- 50 ml lapte
- 20 grame smantana
- 1 ou
- 10 grame drojdie
- coaja rasa de lamaie
- 5 ml esenta de vanilie
- zahar pudra pentru ornat .
Pentru umplutura:
- 500 grame nuca macinata
- 50 ml lapte
- 50 grame zahar.
Cum se prepara cornuletele cu nuca
Intr-un bol amesteca faina cu drojdia . Adauga untul, smantana, zaharul, vanilia, coaja de lamaie si oul. Amesteca totul bine.
Adauga apoi treptat si laptele. Amesteca totul bine pana obtii un aluat omogen, care sa nu se lipeasca. Lasa apoi aluatul la dospit timp de o ora.
Intr-un bol amesteca nuca macinata cu zaharul. Adauga apoi treptat si laptele, amestecand continuu. Amesteca pana obtii o compozitie cremoasa.
Intinde apoi bine aluatul si taie-l in triunghiuri mici. Pe fiecare triunghi aseaza cate o lingura din compozitia cu nuca. Ruleaza apoi aluatul pentru a obtine forma de cornulet.
Aseaza cornuletele pe o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Da tava la cuptor timp de 30 de minute.
Cand sunt gata, scoate cornuletele si pudreaza-le cu zahar cat timp sunt caldute.
Cum se servesc cornuletele cu nuca
Cornuletele cu nuca se servesc ca atare.