Deserturi

#migdale #prune #desert #cosulete

Cosulete cu prune si migdale

Prunele si migdalele fac o echipa excelenta, cand vine vorba de deserturi sanatoase si satioase. Incearca sa le introduci in cosulete de aluat si indragoste-te de ele imediat!


Ingrediente pentru cosuletele cu prune si migdale:

  • 6-8 prune fara samburi si feliate
  • 100 g coaja de lamaie
  • 30 g de faina alba
  • 125 g zahar tos
  • 100 g migdale pisate
  • 450 g aluat fraged de patiserie
  • zahar pudra
  • frisca


Cum se prepara cosuletele cu prune si migdale:

Pune intr-un bol mediu feliile de prune, coaja de lamaie, faina, zaharul tos si migdalele. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade, intinde foaia de aluat si tai-o in patru. Extinde fiecare sectiune, astfel incat fiecare latura sa aiba 16-18 cm si o grosime de 1 cm. Asaza patratele din aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Toarna umplutura din prune in mijlocul fiecarui patrat, lasand libera o margine de 5 cm pe toate laturile.

Indoaie marginile in sus, astfel incat sa obtii o forma de cosulet (umplutura ramane inca vizibila). Introdu totul la copt timp de 20-25 de minute, pana aluatul devine rumenit, iar umplutura pare bine coapta. Lasa totul la racit timp de o ora.


Cum se servesc cosuletele cu prune si migdale:

Cosuletele cu prune si migdale se servesc reci, pudrate cu zahar tos si glazurate cu frisca!

Sursa foto: allaboutyou.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului