Prunele si migdalele fac o echipa excelenta, cand vine vorba de deserturi sanatoase si satioase. Incearca sa le introduci in cosulete de aluat si indragoste-te de ele imediat!
Ingrediente pentru cosuletele cu prune si migdale:
- 6-8 prune fara samburi si feliate
- 100 g coaja de lamaie
- 30 g de faina alba
- 125 g zahar tos
- 100 g migdale pisate
- 450 g aluat fraged de patiserie
- zahar pudra
- frisca
Cum se prepara cosuletele cu prune si migdale:
Pune intr-un bol mediu feliile de prune, coaja de lamaie, faina, zaharul tos si migdalele. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade, intinde foaia de aluat si tai-o in patru. Extinde fiecare sectiune, astfel incat fiecare latura sa aiba 16-18 cm si o grosime de 1 cm. Asaza patratele din aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Toarna umplutura din prune in mijlocul fiecarui patrat, lasand libera o margine de 5 cm pe toate laturile.
Indoaie marginile in sus, astfel incat sa obtii o forma de cosulet (umplutura ramane inca vizibila). Introdu totul la copt timp de 20-25 de minute, pana aluatul devine rumenit, iar umplutura pare bine coapta. Lasa totul la racit timp de o ora.
Cum se servesc cosuletele cu prune si migdale:
Cosuletele cu prune si migdale se servesc reci, pudrate cu zahar tos si glazurate cu frisca!
Sursa foto: allaboutyou.com