Cozonacul Kouloures este o specialitate greceasca, preparata cu ocazia sarbatorii de Paste.
Ingrediente pentru cozonacul Kouloures
- 5 cani faina
- 3 oua
- 1 galbenus de ou, batut
- 1 pachet drojdie uscata
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita scortisoara macinata
- ¾ cana zahar
- ½ cana apa calda
- ½ cana apa fiarta
- ¼ cana unt topit
- ½ cana lapte cald
- ½ lingurita sare
- seminte de susan
-
5 oua fierte tari, decojite si vopsite rosii
Cum se prepara cozonacul Kouloures
Drojdia se pune in apa calda la inmuiat. Combina apa fiarta cu scortisoara. In alt castron combina oua cu zaharul si bate-le bine.
Toarna untul topit in compozitia cu oua si zahar si bate bine. Toarna ¼ cana de apa cu scortisoara, drojdia si laptele in compozitia cu oua. Amesteca foarte bine pentru omogenizare.
Apoi amesteca ingredientele uscate, adaugand la ele untul. Bate bine compozitia pentru a obtine un aluat moale si elastic. Formeaza doua fasii de aluat, pe care apoi impleteste-le intre ele. Acopera-le cu o carpa uscata si lasa-le intr-un loc cald, pentru ca aluatul sa creasca.
Apoi unge aluatul cu compozitia din oua. Presara seminte de susan. Da cozonacul la cuptor la 195 grade Celsius, pentru 25 de minute. Cand scoti cozonacul din cuptor infinge in el ouale colorate cu colorant alimentar rosu.
Cum se serveste cozonacul Kouloures
Se serveste la temperatura camerei.