Deserturi

#portocale #retete #crema #deserturi #flori de portocal

Crema de flori de portocal

Crema de flori de portocal are la baza o reteta de inspiratie marocana. Este perfecta pentru serile in familie, cand vrei sa le oferi ceva bun celor dragi, dar nu ai prea mult timp la dispozitie.

Ingrediente pentru crema de flori de portocal

600 ml. lapte

150 gr. zahar brun

3 linguri de apa de flori de portocal

1 ou

3 galbenusuri

1 lingura migdale prajite

1 lingura de fistic

1 lingura seminte de pin

Cum se prepara crema de flori de portocal

Pune la fiert intr-o cratita laptele si 125 de grame de zahar, apoi da totul in clocot. Dupa ce laptele a clocotit, ia cratita de pe aragaz si lasa la racit.

Bate intr-un castron apa de flori de portocal cu galbenusurile si oul intreg si adauga zaharul ramas. Dilueaza compozitia obtinuta cu laptele turnat putin cate putin, apoi amesteca bine.

Compozitia obtinuta trebuie pusa iar pe aragaz, circa 6-7 minute, pana cand incepe sa clocoteasca. Amesteca in continuu, sa nu faca cocoloase.

Strecoara crema obtinuta printr-o sita si portioneaz-o in cupe individuale.

Cum se serveste crema de flori de portocal

Serveste crema ornata cu un amestec din migdale, seminte de pin si fistic, tocate grosier.

Lasa crema la racit cel putin o ora inainte de a o servi.

Foto: spoonfulnewyork.wordpress.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete