Crema de flori de portocal are la baza o reteta de inspiratie marocana. Este perfecta pentru serile in familie, cand vrei sa le oferi ceva bun celor dragi, dar nu ai prea mult timp la dispozitie.
Ingrediente pentru crema de flori de portocal
600 ml. lapte
150 gr. zahar brun
3 linguri de apa de flori de portocal
1 ou
3 galbenusuri
1 lingura migdale prajite
1 lingura de fistic
1 lingura seminte de pin
Cum se prepara crema de flori de portocal
Pune la fiert intr-o cratita laptele si 125 de grame de zahar, apoi da totul in clocot. Dupa ce laptele a clocotit, ia cratita de pe aragaz si lasa la racit.
Bate intr-un castron apa de flori de portocal cu galbenusurile si oul intreg si adauga zaharul ramas. Dilueaza compozitia obtinuta cu laptele turnat putin cate putin, apoi amesteca bine.
Compozitia obtinuta trebuie pusa iar pe aragaz, circa 6-7 minute, pana cand incepe sa clocoteasca. Amesteca in continuu, sa nu faca cocoloase.
Strecoara crema obtinuta printr-o sita si portioneaz-o in cupe individuale.
Cum se serveste crema de flori de portocal
Serveste crema ornata cu un amestec din migdale, seminte de pin si fistic, tocate grosier.
Lasa crema la racit cel putin o ora inainte de a o servi.
Foto: spoonfulnewyork.wordpress.com
#portocale #retete #crema #deserturi #flori de portocal
Crema de flori de portocal
Crema de flori de portocal Crema de flori de portocal are la baza o reteta de inspiratie marocana. Este perfecta pentru serile in familie, cand vrei sa le oferi ceva bun celor dragi, dar nu ai prea mult timp la dispozitie.- 2012-03-07 2012-03-07
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului