Deserturi

#portocale #desert #crema

Crema de portocale

Pentru un desert de vara, poti pregati o crema de portocale. Este un preparat dulce, aromat, delicios in tarte dar si in marinate.

Ingrediente pentru crema de portocale
 

Cum se prepara crema de portocale
 

Pune laptele pe foc, impreuna cu cardamonul si cuisoarele. Lasa-le pe foc 5 minute, sa fiarba la foc mic.

Pune galbenusurile intr-un castron si bate-le bine cu ajutorul unui mixer. Apoi adauga treptat faina si mixeaza pana obtii o compozitie omogena. Adauga apoi zaharul si bate bine. Toarna peste compozitia de faina laptele condimentat, amestecand mereu. Scoate apoi cuisoarele si cardamonul din castron.
Toarna compozitia intr-o tigaie si las-o sa fiarba 5 minute, la foc mic, pana cand crema este suficient de groasa incat sa ramana pe spatele unui linguri. Adauga coaja si sucul de portocale. Amesteca timp de 3 minute, in timp ce fierbi crema, pentru ca aceasta sa devina mai groasa.
 

Cum se serveste crema de portocale
 

Se serveste in diverse deserturi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete