Ti-e pofta de un desert rapid, dar nu ai cu ce sa-l prepari? Avem o reteta ideala pentru tine. Ai nevoie de doar trei ingrediente, pe care le ai deja in casa.
Ingrediente (pentru o portie):
- 75 g inghetata de vanilie
- Un galbenus
- O lingura de zahar
Cum se prepara
Preincalzeste cuptorul la 160 grade.
Intr-un bol rezistent la micrunde adauga inghetata. Pune-o la cuptor timp de 30-40 de munite si amesteca bine pana cand se topeste complet. Las-o sa se raceasca complet inainte de a adauga glbenusul.
Adauga galbenusul peste inghetata si mixeaza cu ajutorul unui mixer pana obtii o compozitie omogena si spumoasa.
Adauga continutul intr-o forma pentru Crème Brulee. Adauga forma intr-o tava in care ai pus apa si coace desertul timp de 40-50 de minute.
La final, cand este gata, presara zahrul deasupra si topeste-l cu ajutorul unei torte speciale. Daca nu ai poti renunta la zahar sau il poti topi separat si sa il adaugi la final, gata topit, deasupa.