Deserturi

# retete granola #preparare granola # granola

Cum sa prepari cea mai buna granola acasa

Vrei sa prepari acasa cea mai buna granola pentru micul dejun, astfel incat sa te asiguri ca este facuta din ingerdiente de calitate? Atunci trebuie sa incerci aceasta reteta. Este foarte simpla si poate fi pastrata zile in sir intr-un borcan, la fel ca cele din comert. 

 

Ingrediente

  • 3 cani de fulgi de ovaz
  • 1/2 cana de nuca de cocos fulgi neindulcita
  • 1/4 alune nuci pecan
  • 1/4 cana de seminte de susan
  • 1/2 cana de migdale tocate
  • 1/4 cana de ulei de cocos
  • 1/4 cana de miere
  • 1/4 cana de apa clocotita
  • 1/8 cana zahar brun
  • ½ lingurita de sare
  • 1 lingurita de extract de vanilie

Cum se prepara

Preincalzeste cuptorul la 165 de grade Celsius.

Intr-un bol mic adauga uleiul de cocos topit, mierea, zaharul, apa, sarea si vanilia. Amesteca bine pana cand zaharul se topeste.

Adauga ovazul, fulgii de cocos, nucile pecan, susanul si migdalele intr-un bol mare si amesteca-le bine. Toarna este acestea continutul lichid si amesteca pana cand aceste este intins omogen peste toate ingredientele uscate.

Tapeteaza o tava cu hartie de copt si intinde amestecul in aceasta, fara a-l presa.  Coace totpul timp de 60-90 de minute, amestecand la fiecare 30 de minute. Granola va deveni crocanta si usor aurie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare