Deserturi

#sos caramel #vanilie #caramel #desert

Cum sa prepari cel mai bun sos caramel cu vanilie

Dulce, aromat si usor sarat. Ce poate fi mai minunat? Merge perfect alaturi de o inghetata sau de prajituri proaspete de casa. Iata cat de usor se prepara.

 

Ingrediente pentru sosul caramel cu vanilie

  • 1 si ½ cana zahar
  • 1/3 cana apa
  • 1 si ¼ cana smantana lichida
  • un baton vanilie
  • 1 lingurita sare de mare

Cum se prepara sosul caramel cu vanilie

Taie vanilia pe jumatate, si cu ajutorul cutitului scoate-i semintele. Adauga semintele peste smantana si sarea.

Intr-o cratita nonaderenta (de preferat o cratita pentru repararea sosurilor) adauga zaharul si apa. Pune compozitia pe aragaz la foc mediu si adu totul la punctul de fierbere, fara a amesteca. Poti amesteca in compozitie abia cand zaharul de topeste si devine auriu. Cand incepe sa se inchida la culoare adauga smantana. Amesteca foarte bine pana cand compozitia se omogenizeaza.

Adauga caramelul obtinut intr-un borcan si pastreaza-l la rece. Il poti pastra in frigider pana la o saptamana.

Cum se serveste sosul caramel cu vanilie

Serveste sosul de caramel ca atare sau ca topping alaturi de o prajitura preparata in casa, cu fructe proaspete sau cu inghetata.

Sursa foto: shewearsmanyhats.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete