Deserturi

#tort de ciocolata #turta dulce #tort

Cum sa prepari cel mai bun tort de ciocolata si turta dulce

In perioada sarbatorilor si la orice intalnire intre prieteni si familie, un tort poate sa o varianta de bucurie impartasita. Iata o reteta delicioasa care sa fie un deliciu pentru invitatii tai:

Ingrediente:

  • 2 ½ cupe de faina normala si in plus o cantitate suficienta pentru a pune in tavi
  • 1 cupa de cacao fara indulcitor
  • 2 cupe de zahar
  • ¼ cupe de zahar brun
  • 1 ½ linguri ghimbir macinat
  • 1 lingura de scortisoara macinata
  • 1 lingura de mirodenii amestecate
  • ½ linguri de nucsoara macinata proaspat
  • 2 linguri de bicarbonat de sodiu
  • 3/4 lingura de praf de copt
  • ½ sare
  • 1 ¼ cupe de lapte integral
  • ¾ cupe de ulei de rapita
  • 3 oua mari
  • ¼ cupe de melasa
  • 1 lingurita de extract de vanilie pura
  • 1 cupa de apa fierbinte

Pentru glazura:

  • 120 de grame de cicocolata alba tocata
  • ¼ cupe de unt nesarat ( 1 ½ bucati), la temperatura camerei
  • 500 grame de crema de branza la temperatura camerei
  • 1 ½ cupe de zahr pentru cofetari
  • ¾ cupe de smantana rece
  • Rozmarin in zahar, pentru decorat

Preparare:

Se incalzeste cuptorul la 175 de grade. Se iau trei tigai rotunde de prajituri de aproximativ 20 cm diametrul si se dau cu spray pentru a nu se lipi aluatul. Se pune apoi hartie speciala de copt si se da cu spray, iar peste se pune faina.

Intr-un bol mare se pun faina, cacao, zaharul alb si brun, mirodeniile, praful de copt, bicarbonatul si sarea. In alt bol se amesteca laptele, uleiul, ouale, melasa si vanilia. Se unesc si se incorporeaza ambele boluri, pana cand devin complet integrate.

Se adauga apa fierbinte peste unt si se combina pana cnad untul devine subtire.

Se imparte aluatul in 3 bucati si se coace pana cand batul introdus in centru iese uscat. Acest lucru dureaza aproximativ 35, pana la 40 de minute. Se lasa sa se raceasca aproximativ 10 minute pana se transfera pe suport pentru o racire completa.

Pentru prepararea glazurii: se pune la microunde ciocolata la 50 % din putere cu cresteri la 30 de secunde, amestecand intre ele pana la topire si aspect fin

Se foloseste mixer electric la viteza mica pentru unt amestecat cu crema de branza pana devine fin. se adauga zahar si se combina si se adauga in ciocolata topita. Se pune folie de plastic si apoi se refrigereaza pana se foloseste.

Pentru glazura se bate smantana pana devine mai tare. Se pune o lingura din ea in mixul cu crema de branza. Restul se pune deoparte cu plastic.

Se pune un blat. Se pune ¾ din mix deasupra si se repeta pana cand este terminat. La final se decoreaza dupa bunul plac cu rozmarin cu zahar si alte decoruri in functie de preferintele personale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete