Ingrediente:
- 100 g alune tocate
- 100 g migdale tocate
- 100 g nuci decojite si tocate
- 100 g fulgi de ovaz
- 2 pumni de stafide
- 2 linguri de miere
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 3 lingur nuca de cocos rasa
- 1 praf de sare
- piper
Cum se prepara:
Preincalzeste cuptorul la 150°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Intr-un castron incapator adauga fulgii de ovaz, scortisoara si sarea si amesteca bine. Adauga apoi nucile, migdalele si alunele si mai amesteca o data. La final adauga mierea si amesteca bine, framantand usor pana aceasta este bine incoporata.
Imprastie totul pe tava si coace totul pana cand ingredientele incep sa se rumeneasca usor. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 5 minute. Stinge focul, scoate tava din cuptor si adauga nuca de cocos. Amesteca usor si lasa totul sa se raceasca, apoi adauga stafidele.
Pastreaza granola in recipiente bine inchide.