Ingrediente pentru madlene
- 1 lingura rom, ammaretto sau lichior de fructe
- 1 ou
- 65 g unt, topit
- 65 g zahar pudra
- 65 g faina
- 2 linguri afine
- un praf de sare
- coaja rasa de lamaie, dupa gust
- esenta de vanilie
Cum se prepara madlenele
Intr-un bol pentru mixer aduga faina, sarea, zaharul si oul. Se amesteca usor si cand oul s-a incorporat in compozitie se toarna untul topit, insa dupa ce s-a racit aproape de temperatura camerei. Amesteca foarte bine pana obtii o compozitie omogena, apoi adauga romul, vanilia si coaja de lamaie si continua sa amesteci.
La final incorporeaza fructele cu grija, pentru a nu le storci.
Se toarna aluatul in forme speciale pentru madlene, unse cu putin unt, si ce coc timp de 8 minute la cuptorul incins la 180oC.
Cum se servesc madlenele
Lasa madlenele la racit in forma si savureaza-le dupa ce au ajuns la temperatura camerei.
Sursa foto: yve.ro