Deserturi

#glazura #pasta #crema #ingrediente #decor prajituri #sprit

Decorarea prajiturilor, cea mai noua arta domestica

Decorarea prajiturilor este cea mai noua arta domestica. Pe multe bloguri culinare, pe forumuri si retele sociale, gospodine din toata lumea isi fac cunoscute creatiile. Acestea sunt surse de inspiratie inepuizabile, astfel incat poti incerca mereu ceva nou. Tot ce trebuie sa faci este sa stapanesti tehnica si apoi sa dai frau liber imaginatiei.

Iata cateva ponturi pentru decorarea prajiturilor cu stil:

Instrumentele potrivite pentru a decora prajituri

Renunta la clasica punga cu glazura, gaurita la un varf, pentru a decora prajituri. Aceasta varianta este greu de utilizat deoarece trebuie sa te chinui sa tii punga stransa si sa exerciti presiunea corecta astfel incat firul de glazura sa fie uniform si continuu.

Exista pe piata multe unelte pentru decorarea prajiturilor. De exemplu, un set cu un sprit, 6 duze pentru ornat si 9 forme pentru biscuiti costa 75 lei. Cu ajutorul acestora poti desena pe deserturi stelute, brazi, dungi, flori etc.

Cand folosesti un sprit pentru ornat in locul pungii, ai mai mult control. Singurul dezavantaj este ca trebuie sa reumpli tubul acestuia cu glazura. Este bine sa ai 2-3 sprinturi, pentru a le putea umple cu glazuri in culori diferite.

Crema potrivita pentru decorarea prajiturilor

Cele mai frumoase prajituri sunt decorate cu glazura. Un tip de glazura este facut din zahar praf, unt si lapte.

Iata o reteta simpla: intr-un castron, pune 1 cana zahar praf si 2 lingurite de lapte. Amesteca pentru omogenizare. Adauga 2 lingurite sirop de porumb si 1/4 lingurita extract de migdale. Bate bine glazura pana devine lucioasa. In cazul in care vrei o glazura mai subtire, adauga inca putin sirop. Imparte glazura in mai multe castroane si adauga in fiecare colorantul alimentar dorit.

Glazura nu trebuie sa fie o pasta banala, buna doar pentru ornat. Ea trebuie sa fie si gustoasa. Pentru acest lucru se folosesc ingrediente precum vanilia, lamaia, portocala etc.

Cand colorezi glazura, pune intai colorantul alimentar intr-o cana cu o lingura de glazura. Omogenizeaza compozitia si toarna-o peste restul glazurii, amestecand din nou. Daca ai nevoie de o glazura subtire, adauga lapte, suc de fructe sau apa.

Prajiturile cele mai frumos ornate sunt cele cu luciu. Pentru ca glazura sa luceasca, o poti tine putin intr-o cratita deasupra unei oale cu apa care fierbe. Amesteca frecvent pentru a nu se forma cruste.

Sursa foto: goodhousekeeping.com


[[//allrecipes.com/howto/decorating-cookies/]]

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului