Deserturi

#gatar #limonada coacaze #desert mere #1 mai #desert #limonada #iesiri in aer liber

Delicii dulci pentru minivacanta de 1 Mai

1 Mai momentul in care ne dorim sa petrecem timp pretios alaturi de cei dragi. Cei mai multi aleg sa plece in excursii la mare, pentru a celebra inceperea sezonului estival, insa sunt si persoane care aleg sa iasa la iarba verde impreuna cu familia sau prietenii.

Cum de 1 Mai, gratarele sunt nelipsite, dupa o masa copioasa este musai sa-i rasfeti pe cei dragi cu delicii dulci. Margaritar iti vine in intampinare cu inimioare de zahar colorate, cu ajutorul carora poti imparti zambete celor dragi. Marga si Ritar si-au pus in gand sa presare zahar pe emotii, pentru a fi mai intense, pe nori, ca sa-i transforme in vata de zahar. Iata cum poti imparti si tu dragoste cu ajutorul inimioarelor colorate de la Margaritar!

Mere crocante

Daca petreci ziua de 1 mai alaturi de prieteni si/sau familie, la iarba verde, atunci va puteti bucura de delicase dulci. Marga si Ritar iti recomanda un desert usor de preparat, cu care sa te delectezi in voie. In plus, copii il vor adora! Iata cum se prepara:

Ingrediente:

  • Mere curatate si taiate in felii
  • ¾ ceasca unt
  • Inimioare colorate Margaritar
  • 1 ¼ ceasca faina
  • ½ ceasca fulgi de ovaz
  • 1 lingura de scortisoara

Mod de preparare:

Intr-o craticioara speciala pentru gratar, se pun feliile de mar. Se amesteca faina cu fulgii de ovaz, scortisoara si untul. Peste mixtura se adauga inimioarele Margaritar, pisate. Amestecul final se intinde peste feliile de mere. Se acopera si se lasa craticioara pe gratar, in jur de 45 de minute sau pana cand merele se inmoaie.

Limonada din coacaze

Indiferent cum si unde iti petreci minivacanta de 1 Mai, iti poti rasfata invitatii cu o limonada inedita, ce se prepara rapid.

Ingrediente:

  • 1 si ½ ceasca de coacaze
  • 1 ceasca de limonada (lamaie stoarsa in apa)
  • Frunze de menta
  • Inimioare colorate Margaritar
  • Cuburi de gheata

Mod de preparare:

Intr-un blender, pune coacazele, limonada, frunzele de menta, 4 inimioare de zahar Margaritar si gheata.

Decorarea paharului

Toarna limonada in pahare si decoreaza cu frunze de menta.

De asemenea, poti decora gura paharului cu zahar. Daca vrei un decor dulce, trebuie sa pisezi cateva inimioare colorate Margaritar. Freaca o jumatate de lamaie de gura paharului, ca sa lase putin suc si apoi trece paharul prin zaharul pisat. Sucul de lamaie va lipi granulele de zahar colorat de gura paharului.

Iar, daca iti petreci 1 Mai alaturi de persoana iubita, nu uita sa-i servesti cafeaua alaturi de cateva inimioare colorate de zahar Margaritar!

Tu cum iti petreci minivacanta de 1 Mai?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului