Deserturi

#chec de dovleac # retete dovleac # retete toamna #toamna #chec cu dovleac

Deliciul toamnei: Chec cu dovleac! Reteta aici

 

In fiecare sezon trebuie sa profitam de fructele si legumele de pe piata. Asa cum bine stim, toamna dovleacul este vedeta in bucatarie. Noi ne-am gandit ca pe langa traditionala placinta v-ar placea sa incercati si un chec cu dovleac!

Ingrediente

  • o cana si jumatate de zahar
  • o cana ulei
  • 3 oua
  • 550 g de dovleac (piure)
  • 3 de cani faina
  • 3 lingurite scortisoara
  • o lingurita nucsoara
  • o lingurita bicarbonat
  • jumatate de lingurita sare
  • jumatate de lingurita praf de copt
  • o cana alune pisate

Mod de preparare

Intai de toate trebuie sa preincalzesti cuptorul bine, iar dupa aceea sa ai pregatite doua forme de chec (pe care le-ai tapetat).

Intr-un vas mixezi zaharul cu uleiul. Dupa ce acestea s-au omogenizat adaugi piureul de dovleac si ouale. Intr-un al vas cerni faina peste care vei pune mirodeniile, praful de copt si bicarbonatul. Pui jumatate din faina peste compozitia cu piureul de dovleac. Dupa ce ai incorporat bine pui si a doua jumatate, iar la final adaugi alunele si omogenizezi compozitia.

Acum nu iti ramane decat sa imparti aluatul in doua parti egale si sa le pui in tavile pe care le-ai tapetat mai devreme. Lasa checurile la cuptor pana cad trec testul cu scobitoarea. Dupa ce s-au facut lasa-le sa se racoreasca timp de 10-15 minute.

Sursa foto: lauraadamache.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete