Deserturi

#desert struguri #tarta cu struguri rosii #tarta cu struguri #struguri

Desert aromat de sezon: Tarta cu struguri

Profita de sezonul strugurilor aromati si pregateste-le celor dragi un desert ieftin, sanatos si usor de pregatit!


Ingrediente pentru blat:

  • doua oua
  • 60 grame zahar
  • 60 grame faina
  • ¼ lingurita praf de copt
  • 30 grame unt topit
  • 100 milliitri lapte

 

Ingrediente pentru crema:

  • 20 grame faina
  • 30 grame unt
  • o lingura zahar
  • 1 galbenus de ou
  • o lingura frisca
  • doua lingurite lichior de fructe
  • 250 grame struguri albi si negri
  • ½ plic gelatina

Mod de preparare:

Bate cele doua zoua cu zaharul, pâna se intaresc. Adauga treptat, praful de copt, untul topit, amestecând continuu cu mixerul. Tarta se tine la cuptorul preincalzit la 200 de grade 20 de minute. Dupa coacere, las-o la racit 5 minute, apoi rastoarn-o.

Pentru crema, amesteca laptele cu 20 g faina si 30 g unt, pe care le pui la fiert pana cand compozitia se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga 1 lingura de zahar si galbenusul, amestecând continuu. Pune crema intr-un castron si se lasa sa se raceasca. Când s-a racit, adauga o lingura de frisca si doua lingurite de lichior, amestecând cu mixerul.

Crema obtinuta se intinde peste tarta, peste care se asaza boabele de struguri. Apoi se pregateste gelatinaconform instructiunilor de pe ambalaj. Se lasa sa se raceasca si când incepe sa se intareasca se pune cu lingura peste struguri.

Sursa foto: recipes100.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului