Desertul crocant cu alune si pere este un preparat care arata foarte bine si care poate fi servit atat intr-o zi obisnuita, cat si cand ai musafiri. Textura crocanta si ingredientele hranitoare fac din acest desert un fel satios si foarte gustos, pe gustul copiilor si adultilor.
Ingrediente pentru desert crocant
8 pere decojite, fara cotor, feliate
1/2 + 1/2 cana zahar brun
1/2 cana unt
1 cana faina
1/2 cana rulouri din fulgi de oraz
1/2 cana alune
1/4 lingurita sare
Cum se prepara desertul crocant cu pere
Incalzeste cuptorul la 195 grade Celsius. Amesteca feliile de pere cu zaharul brun. Pune intr-un blender faina, alunele, fulgii de oraz, zaharul brun si sarea. Activeaza aparatul si lasa-l sa actioneze pana cand obtii o compozitie marunta, in care se simt putin bucatelele de alune. Adauga untul si proceseaza din nou, sa obtii un soi de aluat.
Aseaza perele intr-o tava. Toarna aluatul peste ele. Da tava la cuptor pentru 35 de minute, pana cand capata o culoare maronie si sunt crocante.
Cum se serveste desertul crocant cu pere
Acest desert poate fi servit ca atare, la temperatura camerei sau cu inghetata de vanilie.
Foto: babble.com
#retete #deserturi #pere #alune # desert cu pere # desert cu alune
Desert crocant cu alune si pere
Desert crocant cu alune si pere Desertul crocant cu alune si pere este un preparat care arata foarte bine si care poate fi servit atat intr-o zi obisnuita, cat si cand ai musafiri. Textura crocanta si ingredientele hranitoare fac din acest desert un fel satios si foarte gustos, pe gustul copiilor si adultilor.- 2012-09-06 2012-09-06
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului