Ingrediente pentru barcute in straturi cu menta
- 560 g de ciocolata alba rasa
- 30 de bomboane cu menta, zdrobite
- 280 g de ciocolata neagra rasa
- 6 linguri de smantana lichida
- 1 lingura de esenta de menta
Cum se prepara barcutele in straturi cu menta
Topeste la bain-marie o jumatate din cantitatea de ciocolata alba si intinde-o intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu sau cu hartie de copt. Las-o la racit 10-15 minute.
Topeste ciocolata neagra tot la bain-marie si amestec-o cu smantana si esenta de menta. Intinde amestecul deasupra stratului de ciocolata alba. Mai las-o la racit inca 15-20 de minute.
Topeste restul de ciocolata alba si adauga al treilea strat al prajiturii. Presara bomboane zdrobite de menta, inainte ca aceasta sa se raceasca.
Cum se servesc barcutele in straturi cu menta
Aceasta prajitura se serveste rece, alaturi de o limonada cu menta. Este un desert perfect pentru perioada calduroasa.
Sursa foto: desertculinary.blogspot.com