Ingrediente pentru tarta de pere cu migdale
- 125g unt Koliba
- 2 oua
- 3 linguri gem de caise
- 300 ml vin alb
- 200g migdale fara coaja
- 4 pere curatate de coaja
- 225g zahar
- 370g aluat de tarta congelat
Cum se prepara tarta de pere cu migdale
Incalzeste cuptorul la 170o Celsius. Intr-o tava rotunda pune aluatul pentru tarta si lasa-l la frigider timp de 15 minute. Introdu apoi tava la cuptor timp de 20-25 de minute. In timp ce aluatul se coace, pregateste perele. Pune perele intr-o oala cu 300ml apa si 75g zahara. Lasa-le sa fiarba timp de 20-25 de minute, pana cand fructele se inmoaie. Taie-le apoi felii si indeparteaza cotorul.
Mixeaza untul impreuna cu ouale si zaharul ramas, apoi adauga migdalele maruntite intr-un robot de bucatarie. Asaza aceasta compozitie in blatul de tarta si decoreaza cu feliile de pere.
Introdu tarta la cuptor timp de 30 de minute, pana cand compozitia cu migdale se rumeneste.
Intre timp incalzeste putin gemul de caise. Unge tarta cu acest gem la 5 minute dupa ce o scoti din cuptor.
Cum se serveste tarta de pere cu migdale
Serveste tarta de pere alaturi de un pahar de sampanie roze.