Daca pana acum ai consumat gutuile doar proaspete sau in dulceata, e timpul pentru o reteta originala si racoritoare!
Ingrediente:
75 g unt
125 g zahar brun
65 ml zeama de lamaie
4 oua
400 g gutui
1 praf de sare
Mod de preparare:
Cubuletele de gutuie se pun la fiert in putina apa, pana se inmoaie bine, apoi se racesc si se mixeaza in blender, pana devin piure.
- Se pune acest piure intr-un vas pe foc, amestecand mereu, pana se infierbanta.
- Se bat separat cele 4 oua cu zaharul, sarea si zeama de lamaie, apoi cand piureul este fierbinte, se adauga peste el, amestecand mereu.
- Se lasa pe foc 15 minute, amestecand, pana compozitia se ingroasa suficient, apoi se adauga untul rece, nesarat, taiat cubulete, omogenizand pana compozitia devine lucioasa.
- Se ia de pe foc, se lasa la racit si se pastreaza la frigider maxim 48 ore.