Soriceii de ciocolata constituie un desert atractiv, foarte potrivit pentru momentele festive. Serveste-i copiilor de Mos Nicolae sau de Craciun si le vei face o adevarata surpriza.
Ingrediente pentru soricei de ciocolata de Sfnatul Nicolae
- 100 gr ciocolata
- 5 linguri smantana
- 125 gr + 5 linguri biscuiti de ciocolata tocati
- 5 linguri glazura de zahar
- 24 drajeuri mici (pentru ochii soriceilor)
- 25 gr migdale fulgi
-
12 bucati lemn dulce.
Cum se prepara soriceii de ciocolata de Sfantul Nicolae
Topeste ciocolata si amesteca-o cu smantana. Adauga 125 gr biscuiti de ciocolata tocati. Acopera si lasa la frigider pana cand compozitia se intareste. Modeleaza sub forma de bile cu mainile si alungeste la un capat pentru a forma botul soriceilor. Da apoi fiecare soricel prin glazura de zahar, pentru soriceii albi si prin biscuiti tocati, pentru soriceii negri. Pune drajeurile unde sunt ochii, apoi adauga doi fulgi de migdale unde sunt urechile. Adauga un lemn dulce la coada.
Da soriceii la frigider doua ore, pana cand s-au intarit, inainte de a-i servi.
Cum se servesc soriceii de ciocolata de Sfantul Nicolae
Soriceii se scot din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei si apoi se servesc.
Sursa foto: fromvalskitchen.com