Deserturi

# retete zmeura #desert #batoane #desert de vara #batoane cu zmeura #glazura de lamaie

Desert de vara pentru cei mici: batoane cu zmeura si glazura de lamaie

Daca nu stii cum sa-ti mai inveselesti copiii si ce bucurii sa le mai faci, incearca aceasta reteta delicioasa de batoane cu zmeura si glazura de lamaie. Le va indulci ziua!

Ingrediente pentru batoanele cu zmeura si glazura de lamaie

Pentru batoane:

  • 2 1/4 cani de faina
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • 3/4 cana de zahar
  • 3 linguri de coaja rasa de lamaie
  • 1 cana de unt
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 1 ou
  • 1/2 cana de zmeura

Pentru glazura:

  • 1 cana de zahar pudra
  • zeama de la o jumatate de lamaie

Cum se prepara batoanele cu zmeura si glazura de lamaie

Amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un bol mare. Intr-un vas separat, bate untul si zaharul cu ajutorul mixerului pana cand se omogenizeaza. Adauga oul, sucul si coaja de lamaie si incorporeaza mixul de faina. Adauga si zmeura, dupa ce ai tocat-o marunt.

Tapeteaza o tava cu pergament pentru copt si pune aluatul in ea. Coace prajitura timp de 35-40 de minute in cuptorul preincalzit la 160 de grade.

Amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie pana se omogenizeaza. Pune glazura pe batoane, dupa ce s-au racit si dupa ce le-ai divizat.

Cum se servesc batoanele cu zmeura si glazura de lamaie

Batoanele cu zmeura si glazura de lamaie se servesc reci sau la temperatura camerei, alaturi de o limonada revigoranta cu menta.

Sursa foto: bakeaholicmama.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare