Ingrediente pentru batoanele cu zmeura si glazura de lamaie
Pentru batoane:
- 2 1/4 cani de faina
- 1/2 lingurita de praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
- 3/4 cana de zahar
- 3 linguri de coaja rasa de lamaie
- 1 cana de unt
- 1 lingura de suc de lamaie
- 1 ou
- 1/2 cana de zmeura
Pentru glazura:
- 1 cana de zahar pudra
- zeama de la o jumatate de lamaie
Cum se prepara batoanele cu zmeura si glazura de lamaie
Amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un bol mare. Intr-un vas separat, bate untul si zaharul cu ajutorul mixerului pana cand se omogenizeaza. Adauga oul, sucul si coaja de lamaie si incorporeaza mixul de faina. Adauga si zmeura, dupa ce ai tocat-o marunt.
Tapeteaza o tava cu pergament pentru copt si pune aluatul in ea. Coace prajitura timp de 35-40 de minute in cuptorul preincalzit la 160 de grade.
Amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie pana se omogenizeaza. Pune glazura pe batoane, dupa ce s-au racit si dupa ce le-ai divizat.
Cum se servesc batoanele cu zmeura si glazura de lamaie
Batoanele cu zmeura si glazura de lamaie se servesc reci sau la temperatura camerei, alaturi de o limonada revigoranta cu menta.
Sursa foto: bakeaholicmama.com