Deserturi

#cafea #ciocolata #cacao #oua #desert #ciocolata calda #vanilie #capsuni #zahar #deserturi #retete ciocolata

Desert din ciocolata calda topita

Desertul din ciocolata calda topita este pe placul intregii familii si se face in numai 40 de minute. Poti face acest desert si cand ai musafiri cu copii sau la alte ocazii speciale , precum sarbatorile de iarna.

Ingrediente pentru desert din ciocolata calda topita

  • 1 1/2 cani zahar
  • 1/2 cana cacao
  • 2 linguri faina
  • 1/8 lingurita sare
  • 3/4 cana apa
  • 3/4 cana + 1 lingura fulgi de ciocolata
  • 1 lingura cafea pregatita
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 oua
  • 1 albus de ou
  • 10 capsuni, taiate in jumatate.

Cum se prepara desertul din ciocolata topita

Pune intr-o cratita 3/4 cana de zahar, praful de cacao, faina si sarea. Adauga treptat apa. Lasa la fiert pana da in clocot. Tine pe foc inca 2 minute, pana cand sosul se ingroasa. Ia cratita de pe foc si adauga fulgii de ciocolata, cafeaua si vanilia. Amesteca pana obtii un sos neted si pune-l intr-un castron.

Bate ouale in alt recipient impreuna cu albusul de ou pana obtii o pasta ferma. Adauga treptat restul de zahar si bate pana cand spuma se intareste. Pune spume in sosul de ciocolata. Transfera compozitia in recipiente mici pentru cuptor de tip briosa si lasa-le la 225 grade pentru 20 de minute.

Cum se serveste desertul de ciocolata calda topita

Se serveste cu bucati de capsuni proaspete.


Sursa foto: luculliandelights.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului