Deserturi

#placinta cu lime #desert fresh revelion #desert Revelion #desert

Desert fresh pentru Revelion: placinta racoritoare cu lime

Daca te-ai saturat de deserturile foarte dulci, imbibate in rauri de ciocolata si-ti doresti sa prepari ceva mai fresh pentru noaptea dintre ani, placinta racoritoare cu lime va fi prima ta optiune. Este dietetica, delicioasa si va fi indragita de toata lumea!

Ingrediente pentru placinta racoritoare cu lime

  • 400 ml de lapte condensat
  • 4 galbenusuri de ou
  • 3 lingurite de coaja rasa de lime
  • 50 ml de zeama proaspata de lime
  • 200 g de biscuiti digestivi
  • 1/2 pachet de unt


Cum se prepara placinta racoritoare cu lime

Amesteca biscuitii zdrobiti cu untul pana cand obtii o pasta omogena. Intinde-o uniform intr-o tava rotunda si coace crusta timp de 20 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Bate ouale intr-un bol si incorporeaza laptele condensat, zeama de lime si doua lingurite de coaja de lime. Toarna amestecul peste crusta racita si pune placinta la copt timp de 15-20 de minute, la aceeasi temperatura de 180 de grade. Presara coaja de lime ramasa peste prajitura si las-o la racit cateva ore.

Cum se serveste placinta racoritoare cu lime

Acest desert acrisor este extrem de sanatos tocmai pentru ca nu contine zahar. Daca vrei sa-i imbogatesti aroma, il poti servi cu cativa fulgi de migdale presarati pe deasupra si cu doua frunzulite de menta proaspata, de decor.

Sursa foto: philadelphia.de

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului