Ingrediente
- doua pachete aluat foetaj
- doua lamai (rade coaja si stoarce-le zeama)
- 2 cutii crema de branza fara arome (pentru prajituri)
- 100 g zahar
- 2 linguri unt topit
- 3 linguri zahar, pentru ornat
Cum se prepara
Preincalzeste cuptorul la 180oC. Tapeteaza o tava incapatoare cu hartie de copt.
Intr-un bol adauga crema de branza, zaharul, coaja de lamaie si zeama de lamaie, dupa gust. Amesteca totul foarte bine pana cand compozitia devine spumoasa, iar zaharul se topeste.
In tava pregatita adauga o foaie de aluat. Pune peste aceasta crema de branza, avand grija sa nu acoperi si marginile. Unge marginile ramase libere cu putina apa, doar cat sa se umezeasca usor.
Asaza cealalta foaie de aluat peste, si preseaza usor pe margini.
Inteapa aluatul cu furculita astfel incat sa nu se formeze bule de aer in timp ce se coace, apoi unge foaia de deasupra cu cele doua linguri de unt si presara peste cele trei linguri de zahar.
Coace totul timp de 30 de minute sau pana cand aluatul este bine facut.
Lasa prajitura sa se raceasc complet, apoi tai-o cubulete. Pastreaza prajitura la frigider, in caserole inchise ermetic.
FOTO: allrecipes.com