Deserturi

#desert #desert rapid #prjitura cu sirop

Desert rapid pentru mamici ocupate: prajitura coapta cu sirop de zahar

Vrei sa le pregatesti un desert copiilor tai, dar nu ai timp suficient pentru a prepara ceva complicat? Incearca prajitura coapta cu sirop de zahar, o vor adora!

Ingrediente pentru prajitura coapta cu sirop de zahar

  • 100 g de zahar brun
  • 200 g de unt
  • 200 g de faina
  • 2 oua
  • 2 linguri mari de sirop de zahar
  • 60 g de unt
  • 120 g de zahar pudra

Cum se prepara prajitura coapta cu sirop de zahar

Amesteca zaharul brun cu 200 g de unt, adauga ouale si siropul de zahar si incorporeaza faina. Omogenizeaza compozitia cu ajutorul unui mixer si pune-o intr-o tava unsa din belsug. Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25 de minute si apoi las-o la racit.

Amesteca zaharul pudra cu untul ramas pana cand obtii o pasta omogena. Intinde aceasta glazura deasupra prajiturii, dupa ce s-a racit.

Cum se serveste prajitura coapta cu sirop de zahar

Aceasta prajitura poate inlocui cu succes atat briosele cat si fursecurile, asa ca se poate servi alaturi de un ceai delicios cu lapte sau de o cafea cu frisca (in cazul adultilor).

Sursa foto: lewisandkim.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului