Ingrediente pentru prajitura coapta cu sirop de zahar
- 100 g de zahar brun
- 200 g de unt
- 200 g de faina
- 2 oua
- 2 linguri mari de sirop de zahar
- 60 g de unt
- 120 g de zahar pudra
Cum se prepara prajitura coapta cu sirop de zahar
Amesteca zaharul brun cu 200 g de unt, adauga ouale si siropul de zahar si incorporeaza faina. Omogenizeaza compozitia cu ajutorul unui mixer si pune-o intr-o tava unsa din belsug. Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25 de minute si apoi las-o la racit.
Amesteca zaharul pudra cu untul ramas pana cand obtii o pasta omogena. Intinde aceasta glazura deasupra prajiturii, dupa ce s-a racit.
Cum se serveste prajitura coapta cu sirop de zahar
Aceasta prajitura poate inlocui cu succes atat briosele cat si fursecurile, asa ca se poate servi alaturi de un ceai delicios cu lapte sau de o cafea cu frisca (in cazul adultilor).
Sursa foto: lewisandkim.com