Ingrediente (pentru 4 portii):
- 4 oua
- 60 g zahar (pudra)
- 30 g faina (cernuta)
- 170 g ciocolata
- 100 g zahar
- 50 ml smantana de gatit 32%
- 130 g unt
- 10 ml coniac
- 10 g sare (grunjoasa)
Mod de preparare:
1) 115 g de unt si ciocolata se topesc la bain-marie si se amesteca pana se omogenizeaza.
2) Se separa doua oua, din care se folosesc doar galbenusurile. Impreuna cu doua oua intregi si cu 60 g de zahar se bat la mixer.
3) Se incorporeaza cele doua compozitii (ouale si ciocolata) si se adauga faina, care se cerne.
4) Se amesteca cu un tel si se aereaza.
5) Intr-o forma de soufle de aluminiu de unica folosinta, tapetata cu unt si faina, se pune aluatul de ciocolata pana sus. Se baga la cuptorul incins la 180 de grade Celsius, timp de 15 minute.
6) Se serveste cu inghetata de vanilie, caramel sarat si dulceata de fructe de padure!
Pentru caramel sarat:
1) Se topesc 100 g de zahar si se flambeaza cu coniac in momentul in care nu mai are niciun cristal de zahar si este complet topit.
2) Se pun smantana de gatit si 15 g de unt.
3) Se amesteca si sa lasa la racit la temperatura camerei.
4) Se adauga sarea.
Sursa foto: eatermagazine.ro
Sursa foto: radardemedia.ro