Ingrediente pentru tortul cu vin si ciocolata
- 180 grame unt
- 200 grame zahar
- 4 oua
- esenta de vanilie
- 350 grame cipsuri de ciocolata
- 2 lingurite praf de copt
- 350 grame faina
- 250 ml vin rosu
- 4 linguri cacao
- un praf de sare
- 170 grame ciocolata de menaj
- 200 grame frisca lichida
Cum se prepara tortul cu vin si ciocolata:
Preincalzeste cuptorul la 170oC. Unge cu unt o tava detasabila in forma de inima.
Intr-un castron amesteca faina cu sarea si praful de copt.
Intr-un bol pentru mixer dauga untul, zaharul si ouale si mixeaza pana obtii o pasta cremoasa. Incorporeaza apoi vanilia si cipsurile de ciocolata. Adauga treptat mixul de faina.
La final adauga vinul si cacaoa. Adauga aluatul in tava si coace-l timp de 45-60 de minute la foc mediu.
Verifica daca tortul este copt cu ajutorul testului sobitoarei astfel: introdu o scobitoare in blat. Daca scobitoarea iese curata, inseamna ca blatul este copt. In schimb, daca pe scobitoare observi urme de coca inseama ca acesta mai trebuie copt. Mai lasa-l la cuptor timp de 5 minute apoi repeta testul.
Lasa blatul sa se raceasca complet, apoi scoate-l pe un platou.
Intr-un vas special pentru cuptorul cu microunde adauga frisca lichida si ciocolata de menaj taiata cubulete. Lasa-l timp de 1-2 minute la microunde, apoi amesteca bine pana cand ciocolata se topeste complet si obtii o glazura omogena.
Lasa glazura sa se raceasca, pana ajunge la temperatura camerei, amestecand din cand in cand pentru a nu se intari la suprafata, apoi inveleste tortul cu aceasta.
La final poti orna tortul dupa plac cu ciocolata, fructe sau frisca.
Cum se serveste tortul cu vin si ciocolata:
Serveste tortul impreuna cu un pahar de vin rosu alaturi.
Sursa foto: theicecreamhouse.com