Deserturi

#cheesecake capsune #reteta cheesecake #cheesecake

Cheesecake cu capsune, o reteta pe care o vei adora

Vara este deja aici si cu siguranta un cheesecake cu capsune este cea mai buna solutie pentru a te racori. Este o prajitura usoara, pe care o poti savura la orice ora, si in plus, este foarte usor de preparat. Iata doua retete delicioase pe care sigur le vei adora.

Cheesecake cu capsune si iaurt

Capsunele sunt cu siguranta vedeta verii. Iata o reteta savuroasa de cheesecake cu capsune.

Ingrediente:

  • 175 g biscuiti;
  • 75 g unt topit;
  • 450 ml de iarut cu aroma de capsune;
  • 400 g crema de branza simpla, fara arome;
  • 300 ml de smantana pentru frisca;
  • 300 g capsune taiate felii;
  • 2 linguri zahar.

Cum se prepara:

Foloseste o tava rotunda pentru tort si tapeteaz-o cu hartie speciala de copt. Hartia trebuie sa fie intinsa perfect. Sfarama biscuitii manual sau intr-un robot de bucatarie pana cand obtii un pesmet fin si adauga untul topit. Amesteca pana cand obtii o consistenta omogena si toti biscuitii sunt umezi. Acest amestec se pune la baza recipientului pentru tort.

Intr-un bol pentru mixer sau in robotul de bucatarie adauga iaurtul din crema de branza si mixeaza foarte bine pana obtii o spuma fina.

Intr-un alt castron adauga frisca si bate-o bine pana devins o spuma tare. Adauga mixul de branza si iaurt peste aceasta si amesteca usor cu ajutorul unei linguri, pentru a nu pierde vin volum, iar consistenta sa ramana fina si spumoasa. Adauga amestecul peste blat si da totul la rece timp de minim trei ore.

Pentru a servi, tot ce trebuie sa faci este sa scoti prajitura din tava pentru tort si sa elimini hartia de copt. Aranjeaza capsunele felii in jurul marginii si ai obtinut un decor deosebit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare