Deserturi

#reteta dovleac copt #dovleac copt #dovleac

Dovleac copt: cea mai usoara si delicioasa reteta

In afara placintei de dovleac care parca devine toamna mancare nationala, dovleacul poate fi delicios in cel mai banal mod posibil, ca dovleac copt.

Nimic mai simplu sa faci dovleac copt, plus ca toata casa se umple de ametitoare arome dovlecesti. Acest dovleac copt este un desert simplu, rapid.

Ingrediente:

dovleac

zahar

scortisoara

coaja rasa lamaie

Mod de preparare:

Se taie dovleacul in bucati subtiri si lungi; Intr-o tava unsa cu ulei sau margarina se pun felii de dovleac intepate cu furculita din loc in loc, cu zahar, scortisoara si coaja de lamaie rasa; Se adauga putina apa in tava ca sa se inmoaie dovleacul la abur putin, iar spre sfarsit se lasa la cuptor la foc mic pt caramelizarea dovleacului de deasupra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului