Fursecurile cu cirese si ciocolata sunt usor de preparat si foarte gustoase. Sunt ideale pentru cafeaua sau ceaiul de dimineata. Aceste fursecuri pot fi pastrate chiar si cateva saptamani intr-un recipient inchis ermetic.
Ingrediente pentru fursecuri cu cirese si ciocolata
- 200 grame unt
- 150 grame zahar brun
- 2 galbenusuri
- 2 albusuri
- 30 grame ciocolata
- 10 grame coaja rasa de portocala
- 5 grame scortisoara
- 5 ml extract de vanilie
-
sare
- 250 grame faina
- 400 grame nuci tocate
- 150 grame jeleu de cirese.
Cum se prepara fursecurile cu cirese si ciocolata
Intr-un bol amesteca untul cu zaharul pana obtii o spuma tare. Adauga galbenusurile. Amesteca bine. Adauga ciocolata, coaja de portocala , scortisoara, vanilia si sarea. Amesteca totul bine.
Incorporeaza apoi si faina si amesteca pana cand totul este bine combinat.
Intr-un bol asaza nucile tocate, iar in alt bol albusurile bine batute.
Din aluat formeaza apoi bile mici. Inmoaie bilele in albusuri si tavaleste-le apoi prin nuci. Aseaza bilele pe o tava tapetata cu hartie de copt. Preseaza fiecare bila si in mijloc formeaza o mica adancitura. Da tava la cuptor pentru 12 - 15 minute.
Inainte de a servi lasa fursecurile sa se raceasca.
Cum se servesc fursecurile cu cirese si ciocolata
Inainte de a servi, fursecurile se umplu cu putin jeleu de cirese.