Fursecurile cu dovleac sunt ideale pentru cafeaua de dimineata sau pentru petrecerile cu multi invitati. Sunt aromate si gustoase, se prepara repede si pot fi servite cu diverse glazuri dulci.
Ingrediente pentru fursecuri cu dovleac
- 200 grame unt
- 200 grame zahar
- 200 grame piure de dovleac
- 1 ou
- 250 grame faina
- 10 grame praf de copt
- 10 grame bicarbonat de sodiu
- 10 grame vanilie
- sare.
Pentru glazura :
- 100 grame zahar brun
- 50 ml lapte
- 30 grame unt
- 200 grame zahar pudra
-
5 grame vanilie.
Cum se prepara fursecurile cu dovleac
Intr-un bol amesteca untul cu zaharul. Adauga dovleacul si oul si amesteca bine.
Intr-un bol separat amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si vanilia. Adauga peste amestecul cu dovleac si amesteca bine.
Formeaza apoi fursecuri si aseaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt . Da tava la cuptorul incins pentru 10 - 15 minute.
Pentru glazura amesteca zaharul brun cu laptele si untul. Lasa pe foc pana da in clocot. Adauga apoi zaharul pudra si vanilia si amesteca bine.
Cum se servesc fursecurile cu dovleac
Fursecurile cu dovleac se servesc garnisite cu glazura de zahar si vanilie.